آنچه در ادامه میخوانید قسمتی از خاطرات خانم طاهره صدر، فرزند آیت الله سید صدرالدین صدر است.
خاطرهای از روضه پدرم در مشهد دارم که دهۀ عاشورا در منزلشان مراسم روضه برپا بود، و منبری دعوت میکردند ولی شب عاشورا و شب یازدهم خودشان منبر میرفتند. روی پله سوم یا چهارم منبر میایستادند، عمامهشان را زمین میگذاشتند، آستینهایشان را بالا میزدند و بعد به حالت عزا و پریشانی مصائب حضرت امام حسین (ع) را میگفتند و خودشان هم خیلی گریه میکردند، و جمعیت هم همه بالا و پایین و اتاقها و مهتابی همه پر میشد.
در قم باز یک دهه روضه گذاشتند اما خودشان منبر نمیرفتند، حاج آقای ما (۱) منبر میرفتند. حیاطی که الان آقای زنجانی آنجا هستند. پدرم بعد از نماز مغرب و عشا آماده و با لباس مرتب و عبا و عمامه با آن قد بلندی که داشتند میایستادند دم در تا همه مهمانهایی که میخواستند برای روضه بیایند میآمدند. وقتی منبر و صحبت شروع میشد روی همان پله مینشستند. وقتی روضه تمام میشد و افراد میخواستند بروند باز میایستادند دم در تا افراد را مشایعت کنند و خداحافظی کنند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱. مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی صدرعاملی
منبع: مصاحبه گروه تاریخ شفاهی مؤسسۀ امام موسی صدر با خانم طاهره صدر
پس از گذشت چهار سال از فوت مرحوم پدر بزرگوارم علامه امینی نجفی یعنی سال 1394 هجری قمری ، شب جمعه ای قبل از اذان فجر ایشان را در خواب دیدم.
او را شاداب و خرسند یافتم.
جلو رفته و پس از سلام و دست بوسی عرض کردم:
پدر جان! در آنجا چه عملی باعث سعادت و نجات شما گردید؟
گفتند: چه می گویی؟
مجددا" عرض کردم:
آقا جان! در آنجا که اقامت دارید، کدام عمل موجب نجات شما شد؟
کتاب الغدیر ... یا سایر تألیفات .... یا تأسیس و بنیاد کتابخانه امیرالمؤمنین علیه السلام؟
پاسخ دادند: نمی دانم چه می گویی. قدری واضح تر و روشن تر بگو!
گفتم: آقا جان! شما اکنون از میان ما رخت بر بسته اید و به جهان دیگر منتقل شده اید. در آنجا که هستید کدامین عمل باعث نجات شما گردید از میان صدها خدمت و کارهای بزرگ علمی و دینی و مذهبی؟
مرحوم علامه امینی درنگ و تأملی نمودند. سپس فرمودند:
فقط زیارت ابی عبدالله الحسین علیه السلام.
عرض کردم: شما می دانید اکنون روابط بین ایران و عراق تیره و تار است و راه کربلا بسته ، چه کنم؟
فرمود: در مجالس و محافلی که جهت عزاداری امام حسین علیه السلام برپا می شود شرکت کن. ثواب زیارت امام حسین علیه السلام را به تو می دهند.
سپس فرمودند: پسر جان! در گذشته بارها تو را یادآور شدم و اکنون به تو توصیه می کنم که زیارت عاشورا را هیچ وقت و به هیچ عنوان ترک و فراموش نکن.
مرتبا" زیارت عاشورا را بخوان و بر خودت وظیفه بدان. این زیارت دارای آثار و برکات و فوائد بسیاری است که موجب نجات و سعادتمندی در دنیا و آخرت تو می باشد ...